Haber

Türkiye’nin yerel yönetim tecrübesi KKTC’ye aktarılacak

ANKARA (İGFA) –Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 2023 Yılı İçin Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasına Dair Karar 7 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ekonomik ve finansal birçok alanı kapsayan anlaşma ile kamu yönetiminden dijital dönüşüme kadar onlarca bahis konusunda iş birliği yapılması öngörülüyor. Yerel yönetimler alanındaki işbirliği hareketlerini kapsayan anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti’nden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İLBANK ile İçişleri Bakanlığı ve KKTC’den Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği.

KIBRIS’TA E-BELEDİYE DÖNEMİ

1.391 belediyenin iş ve işlemlerinin elektronik ortama taşınması için Türkiye Belediyeler Birliği tarafından “BELBİS” olarak adlandırılan ve hâlihazırda “e-Belediye Bilgi Sistemi” olarak kullanılan sisteme bir örnek ( EBYS) İçişleri Bakanlığı sorumluluğundadır. KKTC’de de merkezi bir uygulamadır. geliştirilecek. Yapılacak çalışma ile iki ülke arasında belediyecilik alanındaki dijitalleşme deneyimleri paylaşılacak. Uzlaşma aynı zamanda; Ayrıca atık yönetimi, imar planları, toplu ulaşım, mevzuat, belediye çalışan eğitimleri, borç yönetimi gibi konuları da organize etmektedir.

Hatırlanacağı üzere 2022 yılı Haziran ayında Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin güçlü belediyecilik tecrübesinin KKTC’ye de aktarılması hedefleniyor. iki ülkenin belediyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu