Haber

Yenilenen Bolu Dağı Tüneli hizmete açıldı

ANKARA (İGFA)– Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, inşaatı tamamlanan Bolu Dağı Tüneli’nde yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı ve ardından yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olası bir heyelanın ulaşımı olumsuz etkilemesinin önüne geçtiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünel uzunluğunu 3 bin 115 metreye çıkardıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu, 25 Eylül 2023 Pazartesi günü İstanbul-Ankara arasında ulaşımı sağlayan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişini Ankara yönünde trafiğe kapatarak çalışmalara başladıklarını, çok değerli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Kaynaşlı-Abant Kavşağı’nın ortasında yer alan Bolu Tüneli’nin de dahil olduğu 23 kilometrelik bölümde. . Uraloğlu, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Karayolunun Ankara istikametine ulaşımı sağlayan platform üzerindeki 3.025 metrelik tünel portalını çelik konstrüksiyon olarak 90 metre uzattık. Tünelin toplam uzunluğunu 3.115 metreye çıkardık. Böylelikle olası bir heyelanın da önüne geçmiş olduk. Tünel portalının uzatılmasıyla ulaşımı olumsuz etkileyecek şekilde oluşabilecek.Yine 3 adet viyadük.5 adet derzi değiştirip birleşim yerlerine sıvı membran uyguladık.Ayrıca orta refüjdeki beton bariyerleri de 3 kilometre yeniledik.İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. , olası şiddetli yağış döneminde bu bölümde daha önce yaşadığımız olumsuz durumların hiçbirini yaşamayacağız.Bu sebeplerden dolayı Bolu Dağı geçişinde herhangi bir trafik kesintisi görmeyeceğiz.”


Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasında önemli bir geçiş noktası olması nedeniyle Bolu’nun ulaşım ağının geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Bolu’nun ulaşım ve bağlantı altyapısına son 21 yılda 30 milyar liranın üzerinde yatırım yaparak bu rakamı artırdıklarını ifade etti. Bölünmüş yolun uzunluğu 173 kilometreden 301 kilometreye kadar, bitümlü yollar. sıcak kaplama yolunun uzunluğunu 192 kilometreden 428 kilometreye çıkardıklarını açıkladı.

BOLU GÜNEY GÜZERGAH YOLUNU RESMİ AÇACAĞIZ

Bolu’nun transit yükünü azaltacak ve trafiği düzenleyecek Güney Çevre Yolu’nu da resmi olarak açacaklarını belirten Bakan Uraloğlu, bypassla ilgili şunları söyledi: -Mevcut yol üzerinde sinyalize kavşaklarla gitmeyi, “Yolumuzla bunu 2 dakikaya düşüreceğiz. 88 milyon lirası zamandan, 22 milyon lirası akaryakıttan olmak üzere yılda toplam 110 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da 2,7 ton azaltacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, inşaatı tamamlanan Bolu Dağı Tüneli’nde yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı ve ardından yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu