Haber

Yunanistan’da göçmen faciası: 9 kişi gözaltına alındı

Yunanistan’ın Mora Yarımadası’nda şimdiye kadar 79 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen göçmen faciasıyla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı.

Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT, gözaltına alınan 9 kişinin Mısır vatandaşı olduğunu açıkladı.

Mısırlıların suç örgütü kurmak ve kaçak göçmen kaçakçılığı yapmakla suçlandıkları belirtilirken, tekne kaptanının hayatını kaybedenler arasında yer aldığı belirtildi.

Haberde, teknenin Mısır’dan yola çıktığı ve Libya’nın doğusundaki Tobruk bölgesinde bir süre mola verdikten sonra yanlışlıkla İtalya’ya hareket ettiği belirtildi.

Teknenin ambarında 100’e yakın çocuğun olduğu öne sürüldü.

Save The Children adlı Sivil Toplum Kuruluşu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün alabora olan teknenin ambarında 100 kadar çocuğun mahsur kalmış olabileceğine dair görgü tanıklarının bulunduğunu belirtti.

Yunan basınına yansıyan haberde, teknede bulunan bir hastanın teknenin ambarında 100 civarında çocuk olduğunu söylediği bildirildi.

Göç ve İltica Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kurtarılan 104 kişi arasında 8 refakatsiz çocuk da bulunuyor.

Gösteride felaketle ilgili bir arbede çıktı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 79 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmen teknesi faciası nedeniyle düzenlenen protesto gösterisinde polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.

“Sınırları açın” ve “Sisteminiz öldürüyor” yazılı pankartların taşındığı etkinlikte Avrupa Birliği’nin (AB) göç politikaları suçlandı.

Göstericilerden ayrılan maskeli bir grup polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

Olay sırasında bir kişi gözaltına alındı.

Dün, sistematik olmayan göçmenleri taşıyan bir balıkçı teknesi, Yunanistan’ın Mora adasındaki Navarino’dan 47 deniz mili uzaklıkta eyaletler arası sularda alabora oldu.

Olayda 79 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı’na getirildi.

Yunan Sahil Güvenlik, sığınmacılardan 47’sinin Suriye, 43’ünün Mısır, 12’sinin Pakistan ve 2’sinin Filistin vatandaşı olduğunu açıkladı.

Kâr amacı gütmeyen Alarm Phone’a göre, gemide yaklaşık 700 kişi var.

Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

haber-haliliye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu